Verschil tussen Q-Applix en overigen

Zaterdag, 23 September 2023

Op meerdere vlakken onderscheidt Q-Applix zich van de meeste andere website-bedrijven. Op het niveau van andere CMS'en is het verschil dat er gebruik wordt gemaakt van een eigen CMS, dat ik dus tot op het bot beheers. Door de intensieve kennis van dit systeem is het ook mogelijk om het systeem in korte tijd uit te breiden, mochten deze nodig zijn naar aanleiding van wensen van klanten.

Door de inrichting van het versiebeheer is het mogelijk om verbeteringen die in de ene site zijn gerealiseerd en gebouwd, met een minimum aan muisklikken over te zetten naar andere sites.

Het voordeel is dat verbeteringen niet per site opnieuw gebouwd hoeven te worden, maar dat ze via periodieke updates automatisch bij de overige sites terecht komen.

Op het niveau van klant-specifieke applicaties is het verschil, dat het CMS functies bevat die zelfs bij nieuw te realiseren programmatuur van pas zal komen. Denk hierbij aan functies om allerlei soorten invoer te controleren of correcte syntax en beveiliging van gegevens op basis van inlog-gegevens. Door deze beveiliging kunt u zelf aangeven wie welke informatie mag bekijken, zodat uw website meer kan bevatten dan enkel reclame voor uw eigen site, maar ook informatie die vertrouwde personen van over de hele wereld mogen benaderen.